EquiTouch

"Uw paard in goede handen"

Voorafgaand aan de massage wordt er gekeken naar het exterieur van het paard zelf, omdat hierin soms al verklaringen te vinden zijn voor de bevindingen van de eigenaar. Daarna kijk ik of er dingen opvallen zoals bijvoorbeeld spierspanning, temperatuurverschillen of pijn. Tijdens een eerste behandeling bespreek ik met de eigenaar de relevante informatie over het paard; waar lopen paard en eigenaar tegenaan, waarvoor wordt het paard gebruikt, hoe wordt het paard getraind, wat is de medische geschiedenis van het paard, enz. Het bekijken van het paard aan de longe is een mooie toevoeging aan deze kennismaking. Hierna zal er een duidelijk eerste beeld te vormen zijn van het paard en wordt de behandeling besproken.

Tijdens de behandeling begin ik met ontspannende technieken, om het paard te verkennen en het paard te laten wennen aan de aanrakingen. Als het paard gewend is, zal ik andere technieken gebruiken om zo dieper in te werken op de spieren. Tijdens de behandeling zal ik diverse technieken en methodes afwisselen, omdat dit het meest doeltreffend is en de behandeling zo het meest prettig blijft voor het paard.
Hierbij werk ik afwisselend met verschillende spiergroepen. Het gehele paard wordt behandeld (van oren tot hoeven), echter kan het nodig zijn om meer aandacht te besteden aan probleemgebieden. Het kan ook zijn dat ik tijdens een behandeling nog opvallende dingen tegenkom.

Achteraf kan het voor sommige paarden prettig zijn om de eerste dag(en) na de massage enkel (actief) aan de longe getraind te worden in plaats van onder het zadel. Het is daarom raadzaam om een eerste massage niet in te plannen enkele dagen voor een wedstrijd. Is het paard eenmaal gewend aan de massage en reageert het hier goed op, dan kan het daarentegen bevorderlijk zijn om de behandeling juist wél vlak voor een wedstrijd in te plannen. Het paard zal dan zijn lichaam optimaal kunnen gebruiken. Voor het beste resultaat wordt het aangeraden om twee of drie behandelingen in te plannen binnen enkele weken tot maanden. Omdat ik een dossier bijhoud, zijn de resultaten goed te volgen.

 

Leuk vinden